Geboekt: New York!

6

Het is zover! De reis naar New York is geboekt. Ik kan niet wachten tot we vertrekken. Ik heb er echt ongelofelijk veel zin in. Samen met mijn lieve vriendje ga ik 6 dagen naar deze wereldstad. We vertrekken eind januari! Benieuwd hoe ik me voorbereid op dit avontuur? Lees dan snel verder.

Ik ben gek op notitieboekjes dus voor de gelegenheid heb ik een prachtig Moleskine boekje aangeschaft. Het is een speciaal New York City boekje (er zijn ook andere varianten zoals Parijs, Londen, Tokio enz.) waar verschillende handige dingen in verwerkt zijn.

2

  Er zitten kaarten in van de hele stad. Het is wel even een gepuzzel om het juiste stukje van de stad te vinden omdat het een klein boekje is. Voor onderweg is dit wel ideaal, het kan gewoon in m’n handtas en ik kan snel iets opzoeken. Voor de zekerheid koop ik ook nog een grotere kaart omdat ik dat zelf handiger vind om een route uit te stippelen.

1

Ook zit de metrokaart van New York in het boekje. Deze kaart kun je uitvouwen en dan heb je direct een overzicht van alle metrolijnen. Gelukkig heb ik hier al wat ervaring mee door mijn reisjes naar Parijs en Londen maar New York is wel ‘ietsje’ groter ;-)

9

Achter de kaarten zijn een aantal tabbladen te vinden. Hier kun je adressen opschrijven van dingen die je wil bezoeken. Hier zie je de voorgedrukte categorieën zoals restaurants en bars. Maar je kan ook zelf categorieën toevoegen bij de lege tabbladen die erachter zitten.

10

Er zit een velletje stickers bij die je kunt gebruiken voor een eigen indeling. Ik vond het bijvoorbeeld handig om een tabblad voor winkels te maken. Er zijn namelijk nogal wat winkels die ik móét bezoeken! En ik wil niets vergeten of niet kunnen vinden als ik daar ben, dat zou zonde zijn.

8

Ik heb ook een 100% New York boekje aangeschaft. Ik had deze boekjes al van Antwerpen en Parijs en vond het concept zo handig dat ik deze ook gekocht heb. Het is een verzameling van wandelingen (sommige zijn lang, andere kort) door de stad met verschillende bezienswaardigheden. Zowel de route als de dingen die je onderweg tegenkomt zijn uitgebreid beschreven in dit boekje. Het is leuk om een geplande wandeling te maken maar je kunt dit natuurlijk ook gebruiken als inspiratie voor een eigen wandeling.

7

We hebben onze reis geboekt via D-Reizen bij Holland International. Ik vond het prettig om voor zo’n dure reis naar een reisbureau te gaan zodat ik zeker weet dat het goed geregeld is en dat we iets hebben om op terug te vallen. Als er bijvoorbeeld iets mis gaat kunnen we altijd terug naar D-Reizen. Het hotel hebben we uitgekozen op de locatie. Onze grootste wens was om een hotel midden in het centrum te hebben, nou, dat is gelukt! We zitten op een paar honderd meter afstand van Times Square, beter kan volgens mij niet.

11

Ik ben zo blij dat het ons gelukt is om de reis zo snel te boeken. Nog geen jaar geleden besloten we om van onze droom een doel te maken, en zie hier het resultaat. Het is ons gelukt, en nog snel ook. Ik heb er echt super veel zin in en kan niet stoppen met dingen opzoeken op internet over deze prachtige stad. Hierbij dus nog een paar van de prachtige foto’s van New York die ik op WeHeartIt.com gevonden heb ;-)


5


4


3


Heb jij nog tips voor onze reis? Ik hoor het graag!

Ps. Het Moleskine boekje koop je hier, en het 100% New York boekje hier.

Geef een reactie