To Do!

youshould

We willen allemaal heel veel doen. Veel leuke dingen en het liefst zo snel mogelijk. Dromen over alles wat je ooit zou kunnen doen is natuurlijk heerlijk maar weet je wat nog beter is? Die dingen gewoon gaan doen!
Je hoort vaak mensen praten over een bucketlist. Ik heb ook een soort van bucketlist maar die verandert heel vaak. Hoe krijg ik dan toch dingen voor elkaar? Lees snel verder voor mijn tips.

work

Bron

Ik ben van mening dat niets je aan komt vliegen. Als je iets wil bereiken moet je er keihard voor werken. Een beetje geluk hebben helpt vaak mee maar ik denk dat je zelf verantwoordelijk bent voor je succes. Als je iets heel graag wil doen/hebben/bereiken dan zal je zelf aan de slag moeten gaan. Als je af blijft wachten gebeurt er namelijk niets.

Maar hoe doe je dat? Van de bank af komen en werkelijk aan de slag gaan? Dromen omzetten in doelen heeft mij heel erg geholpen om dingen te bereiken. Door van een droom een concreet doel te maken door het bijvoorbeeld op te schrijven komt het echt tot leven. Hierdoor wordt het ook realistischer en zie je dat het ook mogelijk is. Ik denk dat de beste manier is om één doel tegelijk te nemen. Denk aan de langere termijn. Wil je het over een jaar bereikt hebben? Of volgende week al? Als je het hebt over meerdere jaren kun je gerust nog meer doelen erbij nemen maar probeer het realistisch te houden.

newyork

Bron

Sinds ik me kan herinneren droom ik ervan om naar New York te gaan. Die prachtige grote stad waar zoveel te ontdekken is trekt al heel lang mijn aandacht. Ik vind grote steden altijd iets bijzonders hebben en New York City is natuurlijk de ultieme stad om te ontdekken. Tot een aantal maanden riep ik altijd: Oh! Ik zou zo graag naar New York willen! Maar deze tekst heb ik veranderd in: Ik ga naar New York! Door mezelf als doel te stellen dat ik in 2015 naar New York ga heb ik een concreet plan moeten maken. Ik spaar veel en zet al mijn geld dat ik over heb apart om mijn reis te kunnen betalen. Ook als ik cadeautjes krijg vraag ik om geld. Zo’n reisje is namelijk niet erg goedkoop en als ik er dan naartoe ga wil ik ook alles kunnen doen.

Door mijn gedachte van ‘ik wil’ te veranderen in ‘ik ga’ heb ik een echt doel voor mezelf gemaakt. Nu ben ik aan het sparen en ga ik echt in 2015 naar New York! Dit kun je natuurlijk overal mee doen. Als je graag een toets wil halen zeg je: Ik ga die toets halen! En daarna ga je er alles aan doen om die toets ook daadwerkelijk te halen. Dat mooie cijfer verschijnt niet zomaar op je lijst. Net als dat die mooie designer tas niet ineens bezorgt wordt. Je moet er iets voor over hebben. Keihard werken en niet vergeten waar je het alles voor doet. Je doet het voor iets waar je al lang over droomt en iets wat je al heel lang wil bereiken. iwillBron

 Maak jij ook doelen voor jezelf aan de hand van dromen die je hebt?

Geef een reactie