DIY: Moodboard Fotolijstjes

Beginfoto

Ik heb een zwak voor decoraties voor in huis. Ook heb ik een zwak voor leuke plaatjes en quotes. Breng deze dingen samen en je kan heel erg leuk je eigen persoonlijke lijstjes maken om je kamer/huis mee aan te kleden. Ik heb inmiddels een aantal lijstjes gemaakt en vind het steeds leuker worden om hier mee bezig te zijn. De laatste keer heb ik samen met een vriendin een lijstje gemaakt en we hebben bijna 3 uur aan tafel zitten knutselen. Het klinkt misschien een beetje suf maar het is ontzettend leuk! Ben je benieuwd hoe je zelf deze leuke lijstjes kunt maken? Lees dan snel verder.

Je begint met een lege lijst. Je kunt een lijst nemen van elk formaat maar mijn tip is om met een klein lijstjes te beginnen zodat je makkelijk je lijstje vol kunt krijgen. Ik koop mijn lijstjes meestal bij Xenos of Action. Deze zijn goedkoop en ik vind simpele lijstjes mooier voor deze moodboards. Als je een mooi lijstjes gevonden hebt is het tijd om een onderwerp te kiezen voor je moodboard. Ik heb bij de lijstjes die je hierboven ziet gekozen voor make-up en een quote van P!nk die ik heel mooi vind. Mijn make-up moodboard heb ik gemaakt om mijn kaptafeltje wat vrolijker te maken en de quote moest een vrolijke lijst worden waar ik blij van word.

Overzicht

Als je een onderwerp bedacht hebt kun je aan de slag met het zoeken van plaatjes. Ik gebruik hiervoor Pinterest, Google en WeHeartIt. Maar je kunt natuurlijk ook plaatjes uit tijdschriften nemen.

Op Pinterest kun je zoeken door middel van de zoekbalk waar je een onderwerp kunt intypen maar je kunt ook gebruik maken van de categorie├źn die door Pinterest gemaakt zijn. Hier vind je oneindig veel plaatjes en kun je helemaal uitleven voor je moodboard.

Pinterest

Op Google kun je uitgebreider zoeken en is van ieder onderwerp wel een plaatje te vinden. Als je dus hele specifieke dingen op je moodboard wil hebben adviseer ik om op Google te zoeken.

Google

Op WeHeartIt kun je ook ontzettend veel mooie plaatjes vinden. Ik vind zelf dat WeHeartIt de mooiste sfeerplaatjes heeft. Ze zijn mooi vormgegeven en hebben vaak mooie kleuren. Hier kun je goed zoeken voor achtergrondjes of mooie vormpjes om je moodboard mee aan te vullen.

Weheartit

Als je een plaatje gevonden hebt voor je moodboard is het handig om deze in een word-document te plakken. Hierin kun je namelijk heel makkelijk het formaat aan passen zodat je de plaatjes in je lijstje kunt doen. Als je eenmaal alle plaatjes bij elkaar hebt in je word-document kun je gaan schuiven met de afmetingen. Zorg ervoor dat je altijd een aantal plaatjes hebt die je als achtergrond kunt gebruiken en een paar kleine plaatjes hebt die je kunt gebruiken om alles aan te vullen. Vervolgens print je de plaatjes uit. Dit kan op gewoon papier maar je kunt ook fotopapier gebruiken. Zelf vind ik gewoon papier prima.

Makeup

Dan is het tijd om te knutselen! Dit betekend: alle plaatjes uitknippen en bij elkaar liggen tot je een mooi geheel hebt. Dit kan even duren en soms moet je er nog wat plaatjes bij printen of moet je sommige plaatjes helaas weer van je moodboard afhalen. Ik gebruik altijd het witte velletje papier dat in het lijstje zit als ondergrond, dan heb je meteen het goede formaat.

Glittersteentjes

Je kunt ook allerlei andere dingen gebruiken om je moodboard aan te vullen zoals stickers, tape, lint, steentjes en gekleurd papier. Ik koop deze dingen meestal bij de Action. Lekker goedkoop en ze hebben vaak wel leuke spulletjes. Bij mijn moodboard voor make-up heb ik geen extra dingen toegevoegd en bij mijn moodboard met de quote heb ik dat weer wel gedaan.

Fotolijstquote

Als je een mooie indeling gemaakt hebt kun je het beste al de plaatjes vastlijmen met een lijmstift. Dit hoeft niet heel netjes want in het lijstjes blijft het toch wel op zijn plek zitten. Maar het vastplakken maakt het wel makkelijker om een mooie indeling te maken die niet snel verschuift. Je hoeft ook niet binnen de lijnen van je lijstje te plakken omdat je aan het einde de randjes er af kan knippen zodat alles in de lijst past. Als je helemaal tevreden bent over je moodboard is het tijd voor het leukste moment! Het lijstje! Zodra je je moodboard in het lijstje gedaan hebt is het echt af en ziet het resultaat er nog mooier uit. Ik vind dit echt een hele leuke manier om zelf decoraties te maken. Ze zijn persoonlijk, simpel te maken en erg goedkoop. Het enige dat je nodig hebt is:

  • Computer
  • Printer
  • Fotolijstjes
  • Knutselspullen
  • Lijm
  • Eventueel tijdschriften
  • En natuurlijk een beetje inspiratie!

Pug

Heb je zelf weleens een moodboard gemaakt? En wat was het onderwerp daarvan?

Geef een reactie