Mijn Must-Have Kwasten

Allekwasten12

Zoals ik eerder al gezegd heb vind ik kwasten heel erg belangrijk voor mooie make-up. Ik investeer in mijn kwasten en ben er heel erg zuinig op. Als je net begint met make-up begrijp ik goed dat alle kwasten op elkaar lijken. Ook kan ik begrijpen dat je geen idee hebt waar al die verschillende kwasten voor zijn. Daarom hier mijn lijst met must have kwasten. Je leest hier welke kwasten voor mij onmisbaar zijn.

Je hebt natuurlijk niet alle kwasten nodig die ik hier beschrijf. Als je alleen mascara draagt heb je zelfs helemaal geen kwasten nodig. Maar wil je een complete make-up look kunnen maken? Dan raad ik je aan om de volgende soorten kwasten aan te schaffen. Ik geef per kwast een voorbeeld van welke kwast ik gebruik maar je kunt ook een andere variant gebruiken.


Zoevabuffer
Ik begin bij de basis. Foundation. Ik draag iedere dag foundation en heel soms BB-cream. Deze producten breng ik aan met een buffer kwast. Dit is een plat afgesneden kwast waarbij de haartjes heel dicht op elkaar staan. Hiermee kun je je foundation of BB-cream goed in je huid werken en mooi verdelen. Ik heb ook wel eens een platte foundationkwast geprobeerd maar daarmee kreeg ik snel vlekken en strepen. Met deze kwast kan ik alles heel egaal aanbrengen. Ik gebruik de 104 Buffer van Zoeva, deze kost €12,50.


Zoevapoeder

Om de foundation te fixeren, dus om ervoor te zorgen dat deze de hele dag blijft zitten, kun je het best een poeder gebruiken. Ik gebruik een poeder van Catrice, de ‘All about matt’. Voor dit product gebruik ik een zachte poederkwast. Hiermee poeder ik mijn gehele foundation af voor een mooi mat resultaat dat de hele dag op zijn plek blijft. Ik gebruik hiervoor de 106 Powder van Zoeva maar iedere andere poederkwast is geschikt. Let er wel op dat de haartjes lekker zacht zijn, dit is een stuk comfortabeler en zachter voor de huid. De 106 Powder kost €10,50.


Zoevaschuin

Vervolgens ga ik mijn gezicht wat meer vorm geven door middel van een bronzer. Door de bronzer aan te brengen onder je jukbeenderen krijg je een mooi schaduweffect. Hiervoor gebruik ik een schuin afgesneden kwast. Ook deze is van Zoeva en gebruik ik met veel plezier. Maar iedere andere schuine kwast kan je hiervoor gebruikten. De 128 Cream Cheek van Zoeva kost €10,50.


Macblush2

Om mijn gezicht wat meer kleur te geven breng ik een blush aan op mijn wangen. Dit doe ik met de MAC 129 Powder/Blush Brush. Klik hier voor een uitgebreide review van deze kwast. Natuurlijk kun je ook andere soorten blush kwasten gebruiken maar let er op dat de grootte van de kwast goed is voor je wangen. Heb je kleine wangen of wil je de blush heel plaatselijk aanbrengen? Dan kun je het best opzoek gaan naar een kleinere blush kwast.


Hemaborsteltje

Dan is het tijd voor de wenkbrauwen. Ik borstel altijd mijn wenkbrauwen in model voordat ik ze bijteken. Dit doe ik met een heel simpel borsteltje van HEMA. Ik borstel hiermee eerst mijn wenkrauwen in model, dan teken ik ze bij en tot slot borstel ik alles nog goed door om de harde lijnen wat zachter te maken. Ik gebruik de Eyelash Brush van HEMA en deze kost €2,60.


Zoevaliner

Om mijn wenkbrauwen bij te tekenen gebruik ik een poeder. Dit product breng ik aan met een schuin afgesneden kwastje dat eigenlijk bedoeld is voor eyeliner. Doordat de kwast heel plat is kun je er gemakkelijk kleine haartjes mee tekenen. Ook krijg ik met dit soort kwastjes altijd het strakste resultaat. De kwast die ik hiervoor gebruik is de 317 Wing Liner van Zoeva en deze kost €5,80. Maar ook voor deze kwast zijn er natuurlijk genoeg goede alternatieven.


Zoevashader

Dan door naar de oogmake-up. Hiervoor gebruik ik meestal 4 kwasten. Ik begin met het aanbrengen van oogschaduw op mijn gehele ooglid en het aanbrengen van een lichte kleur onder mijn wenkbrauw. Dit doe ik het liefst met een grote platte oogschaduwkwast. Ik gebruik hiervoor de Shader uit de Very Croc Kwastenset van Zoeva. Maar iedere andere platte oogschaduwkwast kan hiervoor gebruikt worden. Ik vind het fijn als de oogschaduwkwast niet heel hard is maar juist iets zachter maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.


Zoevacrease

Om schaduw te creëren in mijn oog-look breng ik een donkere kleur aan in mijn arcadeboog, net boven het bewegend ooglid. Hiervoor gebruik ik het liefst een grote zachte blending kwast. Hiermee kun je subtiel de kleur aanbrengen zonder dat het direct heel goed zichtbaar is. Je kan als het ware de kleur hiermee opbouwen. Hiervoor gebruik ik de Blending Brush uit de Very Croc Kwastenset van Zoeva.


Zoevasmudger

Vervolgens breng ik eyeliner aan boven en onder mijn oog. Boven mijn oog gebruik ik gewoon een potloodje waarmee ik een dun lijntje teken. Onder mijn oog heb ik liever een minder harde lijn en gebruik ik een smudger brush om oogschaduw aan te brengen als eyeliner. Dit is een kwast met korte haartjes die heel stevig zijn. Ik gebruik hiervoor meestal dezelfde oogschaduw als de oogschaduw die ik in mijn arcadeboog heb aangebracht zodat de kleur mooi doorloopt. Ik gebruik de Smudger van Zoeva uit de Very Croc Kwastenset.


Mac217

Tot slot gebruik ik nog een iets stevigere blending kwast. Hiermee kan ik de oog-look donkerder en zwaarder maken, bijvoorbeeld voor ‘s avonds of voor een feestje. Doordat deze kwast iets steviger is dan de andere blending brush kun je kleuren iets heftiger aanbrengen. Vaak zet ik hiermee de kleur iets meer aan in mijn arcadeboog voor meer diepte. Ik gebruik hiervoor de MAC 217 Blending Brush, een bekende kwast waar de meeste bloggers bij zweren. Ik ben iets minder verliefd op deze kwast en gebruik hem niet overal voor. Maar voor het aanzetten van kleur is deze kwast perfect. De 217 kost €22,00.


De kwasten van Zoeva zijn de bestellen in de Duitse web shop: www.zoeva.de. Alle bovengenoemde kwasten zijn hier te bestellen behalve de Very Croc Kwastenset. Deze set is helaas uit het assortiment gehaald.

MAC kwasten zijn te koop bij MAC counters, Pro Stores en op www.maccosmetics.nl.

Gebruik jij make-up kwasten? En heb je een favoriet merk?

Geef een reactie