Garnier, Micellair water.

Watergoed

Al een tijdje is ‘Micellair Water’ een hype in beautyland. In het begin stond ik er wat sceptische tegenover maar inmiddels ben ook ik helemaal om. Maar wat is micellair water precies en wat kun je ermee? Ik heb Garnier micellair reinigingswater getest en ik heb de ingrediënten lijst eens goed bekeken. Lees snel verder als je meer wil weten over dit bijzondere middeltje!

Het micellair water van Garnier zit in een grote doorzichtige plastic fles van 400 ml en is mooi rond afgewerkt. Met de roze details is het echt een mooie fles om bij je beauty-spulletjes te zetten. Op de verpakking staat ook dat dit product geen parfum en geen parabenen bevat. Het product ruikt ook helemaal nergens naar, er zit totaal geen geur aan. Fijn! Ik kan slecht tegen parfum op mijn gezicht dus ik moet daar altijd een beetje mee uitkijken. Maar wat is micellair water nou precies? Op internet wordt overal uitgelegd dat micellair water een middeltje is dat vuil aantrekt en hierdoor je gezicht reinigt. Je kan dit water voor je gehele gezicht gebruiken dus ook voor je ogen. Dat is wel zo praktisch, één product voor alles! Maar wat trekt dan precies het vuil aan? Laten we de ingrediëntenlijst erbij pakken. Misschien geeft dat ons meer uitleg.

Flesroos

  • Aqua / water: spreekt voor zich, water.
  • Hexylene Glycol: dit is een solvent. Een solvent is een middel dat toegevoegd wordt om andere middelen in cosmetica op te lossen.
  • Glycerin: ook wel Glycerol genoemd. Dit is een middel dat vocht uit de lucht aantrekt en zorgt voor een goede smeerbaarheid. Dit middel werkt hydraterend.
  • Disodium Cocoamphodiacetate: dit is een milde surfactant. Dit is een oplosmiddel en een milde reiniger.
  • Disodium Edta: dit is een conserveringsmiddel dat negatieve bacteriën tegengaat.
  • Poloxamer 184: Een oplosmiddel voor chemische stoffen als vet en olie.
  • Polyaminopropyl Biguanide: dit is ook een conserveermiddel.

Ingredienten

Het komt er op neer dat er in micellair water weinig verschillende soorten ingrediënten voorkomen. De ingrediënten die erin zitten zijn mild en lossen vet en olie op. Hierdoor komt het vuil met de vettigheid mee van de huid. Verder zitten er conserveringsmiddelen in en dat is maar goed ook. Water is namelijk maar enkele dagen houdbaar zonder een conserveringsmiddel. Hoe gebruik je het? Ik gebruik het door eerst wat micellair water op een watje aan te brengen en hiermee vervolgens mijn make-up te verwijderen. Daarna gebruik ik nog een face-wash om mijn gezicht helemaal te reinigen. Dit klinkt dubbelop maar ik vind het micellair op zichzelf niet genoeg. Ik was mijn gezicht liever nog eens met water. Daarna gebruik ik een crème. Ik gebruik het micellair water alleen ’s avonds om mijn make-up te verwijderen.

Gebruik jij micellair water? En hoe gebruik je het?

Geef een reactie