Biodermal, Vochtarme huid

 

doosjestekst

Ik gebruik sinds een aantal maanden Biodermal crème voor mijn gezicht. Ik heb altijd al last gehad van een enorm droge huid en moet dus erg uitkijken met wat ik op mijn gezicht gebruik. Nadat ik heel veel verschillende crèmes geprobeerd heb, heb ik eindelijk de juiste gevonden. Biodermal voor een vochtarme huid.

Ik gebruik zowel de dag als de nachtcrème en ben over beide heel erg tevreden. De dagcrème belooft vooral te hydrateren en te beschermen. De nachtcrème belooft vooral te hydrateren en te herstellen. De crèmes zitten in glazen potjes met plastic deksels. De potjes zijn mat en dat geeft het geheel een wat luxere uitstraling.

Potjes

Dagcrème:

Potdag

Dagcrème De dagcrème heeft een hele eigen structuur. In het begin moest ik hier erg aan wennen. Het is lastig uit te leggen maar de crème smelt als het ware op je huid. Als je begint met uitsmeren voel je dat er een soort film-laagje over de huid komt die daarna helemaal intrekt. Als je de crème uit het potje haalt voelt het een beetje aan als boter, vrij stevig en dik. Als je het eenmaal op je huid hebt gesmeerd is dit gevoel weg. De crème heeft een hele lichte geur, een beetje chemisch maar niet storend.

dagcreme

De ingrediënten:

ingreddag

Wat direct opvalt is dat er geen parfum in deze crème zit. Parfum kan de huid irriteren en het is dus fijn dat het hier niet in verwerkt is. Verder bevat de crème vitamine E en C, deze vitaminen gaan huidveroudering tegen.

Nachtcrème:

Potnacht

De nachtcrème heeft een hele andere structuur dan de dagcrème. De nachtcrème smeert iets dikker en is steviger dan de dagcrème. Deze crème trekt ook iets minder snel in en als je teveel gebruikt blijft er al snel een laagje op de huid liggen. Deze crème ruikt wel een stuk onaangenamer dan de dagcrème. Ook bij dit product ruik je een beetje een chemische geur maar deze is veel sterker aanwezig dan in de dagcrème. Als de crème eenmaal in de huid getrokken is ruik je de geur gelukkig niet meer.

nachtcreme

De ingrediënten:

ingrednacht

Ook deze crème bevat geen parfum. Deze crème bevat vitamine A, deze vitamine helpt de cel-vernieuwing.

De potjes bevatten beide 50 ml aan crème. Ik doe hier ongeveer 1,5 maand mee. Dat is voor mijn doen best lang dus ik kan zeggen dat deze crème heel zuinig in gebruik is. Beide crèmes kosten €15,19. Biodermal is regelmatig ergens afgeprijsd, bijvoorbeeld met een actie als 1+1 gratis. Ik wacht altijd tot ik een aanbieding vind en koop dan een aantal potjes.

Geef een reactie